Lopás, csalás, sikkasztás és kifosztás miatt kell felelnie a bíróság előtt annak 49 éves nőnek, aki 2013 és 2017 között tizenöt sértettet károsított meg Balatonfüreden.

 A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a nő számos esetben úgy keresett fel balatonfüredi fodrászokat és kozmetikusokat, hogy a szolgáltatás igénybevételére nem volt pénze, és kifizetetlen számlákat hagyott maga után.

Ezen túl előfordult, hogy a takarítóként dolgozó vádlott a munkatársait károsította meg, amikor az öltözőszekrényben maradt pénztárcáikból lopott, de volt olyan munkatársa, akitől 53.000 forintot kért kölcsön albérletre, azzal, hogy pénzt a következő havi fizetéséből megadja, melyre azonban nem került sor.

Az elkövető idős sértetteknél is vállalt takarítást. Egyik esetben egy 92 éves asszonynál a szobaszekrényben tartott 10.000 forintot, illetve a szekrényen lévő, de egy másik sértett tulajdonát képező 16.000 forintot is elvette.

Volt olyan, szintén idős sértett, akitől különböző indokokkal hónapokon keresztül kért kölcsön, azonban az összesen 300.000 forintot kitevő tartozását nem akarta megfizetni. A sértett végrehajtási eljárást kezdeményezett, végül a pénzének felét tudta visszaszerezni. Ezen túl az asszony azzal is megkárosította a sértettet, hogy annak bankkártyáját a sértett tudta és beleegyezése nélkül magához vette, s mivel a PIN-kódot korábbról, a sértett megbízásából történt pénzfelvételek miatt ismerte, 50.000 forintot vett fel vele, majd a kártyát az eredeti helyére visszatette.

Mindemellett az egyik helyi iskolában összegyűjtött ebédpénzt a nőnek azzal adták át, hogy a munkahelyén működő pénztárba fizesse be, az asszony azonban a közel 85.000 forinttal a sajátjaként rendelkezett.

 

Hozzászólások lezárva.