A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik 2019. október 2-án két személyt támadtak meg és vették el értékeiket Székesfehérváron.

A vád szerint a vádlottak hajnalban ittasan járták Székesfehérvár utcáit, amikor összetalálkoztak egyikőjük ismerősével. Az egyik vádlott vitatkozni kezdett a férfival, többször ököllel arcon ütötte, emiatt a férfi földre esett. A vádlott társa ekkor egy közelben talált vascsővel megütötte a férfi lábát, amely az ütés következtében eltörött. A vádlottak egy közeledő gépkocsi miatt felhagytak a bántalmazással, a férfi táskáját azonban magukkal vitték, amit később egy kerítés mellett hagytak.

A terheltek pár perc múlva észrevették egy másik ismerősüket, akinek a hátsó zsebéből megpróbálták kivenni mobiltelefonját és okmányait. Amikor a sértett hátrafordult, az egyik vádlott fejen ütötte egy üveggel, majd a földre került férfit a terheltek többször megrúgták, a férfi eszméletét vesztette. A vádlottak a sértett értékeit magukhoz vették és távoztak a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint az egyik elkövető letartóztatásának ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.