A Ceglédi Járási Ügyészség egy nap alatt húsz ittas járművezetőt állított gyorsított eljárásban a Ceglédi Járásbíróság elé.

Ugrásszerűen megnőtt 2018 áprilisában és májusában Cegléden és környékén a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten.

A gyanúsítottak az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony Újszilvás és Csemő utcáin. Vezettek személygépkocsit, kisteherautót, mezőgazdasági vontatót. Volt olyan vádlott, akit ittas vezetés miatt korábban eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére újból ittasan vezette az autóját, amelyben kisgyermeke aludt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus nyomozásai után a Ceglédi Járási Ügyészség egy napra szervezte a bíróság elé állításokat: 2018. május 11-én gyorsított eljárásban húsz férfit állított a Ceglédi Járásbíróság elé.

A kampányszerű bíróság elé állítás eredményes volt. A Ceglédi Járásbíróság négy bírája tartott párhuzamosan tárgyalásokat. A bírák tizenhat ittasan vezető vádlottat 100.000,- forinttól 300.000,- forintig terjedő összegben, összesítve 2,6 millió forint pénzbüntetésre ítéltek. A vádlottakat hat hónaptól hét évig terjedő időre eltiltották a járművezetéstől.

Két bűnügy vádlottját a bíróság egy év végrehajtandó börtönbüntetésre, két férfit felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt.

Az ítéletekből tizenhat jogerős.

Hozzászólások lezárva.