A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy motorkerékpár vezetőjével szemben, aki ittassága miatt túllépte a megengedett sebességet, emiatt a körforgalmat nem észlelte időben, vészfékezést követően a motorral felborult, ennek során utasa alkarja eltörött.

A vádlott 2018. május 10. napján, késő este Esztergom lakott területén, a Dorogi úton, Dorog felől a Kiss János vezérezredes út irányába ittas állapotban vezette a motorkerékpárját, amelyen egy utast szállított.

A vádlott ittassága miatt egyrészt túllépte a megengedett legmagasabb sebességet, mivel a motorral  74-83 km/h sebességgel haladt, másrészt az Esztergom határában kialakított körforgalmat nem észlelte, erre utasa figyelmeztette. A vádlott vészfékezett ugyan, azonban a körforgalom kiemelt szegélyű, növénnyel benőtt középső részén áthajtott, elvesztette egyensúlyát, majd az úttest lejtős területére csapódott. Ezt követően a motorkerékpár az utasaival tovább pördülve, a beton vízelvezető árokban állt meg.

A vádlott utasa a baleset során az alkar törését, a medence és a törzs alsó részének zúzódását szenvedte el, valamint könyökén nyílt sebe keletkezett, amelyek gyógytartama a nyolc napot meghaladja. A járművezetéskor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott is megsérült, bordatörése és fején nyílt sebe keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

A baleset szemléje során a rendőrség által készített fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/ittasan-okozott-balesetet-12

 

Hozzászólások lezárva.