A hajnali szóváltás és dulakodás emberölési kísérletté fajult, a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen élet elleni bűncselekmény, társa ellen csoportos garázdaság miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 28 éves férfi és egy 36 éves nő 2017. július 30-án, a hajnali órákban a VI. kerület Nyugati téren egy társaságban italoztak. Ebben az időben egy másik társaság is a téren szórakozott, és a két társaság között szóváltás alakult ki. Ezt követően a férfi és női társa egymást felváltva és egyidőben is többször dulakodni, lökdösődni kezdtek a másik társaság tagjaival.

A két társaság idővel eltávolodott egymástól, azonban a 28 éves férfi a téren telepített növények mellől felkapott egy több mint két méter hosszú fakarót, azt a földre ütve eltörte és a másik társaság egyik férfi tagjára támadt. A férfi vádlott olyan erővel sújtott a sértett fejére, hogy az eszméletét vesztve a földre zuhant. Az ütés következtében a karóból letört egy további darab, és a sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.

A további bántalmazást csak az akadályozta meg, hogy a férfit egyik ismerőse lefogta. A bántalmazó ezután elhagyta a helyszínt, a rendőrség pár napon belül elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete, női társával szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az emberölés bűntettét a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, amely a cselekmény kísérletére is irányadó.

A Fővárosi Főügyészség a másik társaság egyik dulakodó tagjával szemben az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

A helyszínen készült felvételek az alábbiakban tekinthetők meg:

Hozzászólások lezárva.