A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

A vádlott 2017. július 8-án a kora délutáni órákban Biharnagybajomban, az egyik ismerősénél tartózkodott, aki az egyik rokonától kölcsönkérte az autóját azért, hogy elmenjenek a faluba bevásárolni.

A járműben hárman utaztak, a közeli élelmiszerbolt előtt álltak meg, a vezető azonban az indítókulcsot benne hagyta, majd mindhárman bementek az üzletbe.

A vádlott és utastársa rövid idő múlva visszament a kocsihoz, amikor is a vádlott észrevette, hogy az autóban benne van az indítókulcs. Az erősen ittas vádlott hirtelen ötlettől vezérelve az autót annak ellenére indította el, hogy a mellette ülő ismerőse és az időközben a vásárlásból megérkező társuk ezt igyekeztek megakadályozni.

A vádlott ezt követően az autóval Biharnagybajom belterületén különböző utcákon haladt, majd kb. 20 perc eltelte után megállt egy ismerőse háza előtt, a járművet leállította, majd bement a házba.

A vádlott szervezetében a vezetés alkalmával nagy mennyiségű szeszes ital volt, ezért cselekményével több KRESZ szabályt is megszegett.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hozzászólások lezárva.