A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban szóváltást követően rátámadt élettársára és egy konyhakéssel a nyakán megvágta.

A vádlott és a sértett huzamosabb ideje él élettársi kapcsolatban Hencidán. A férfi rendszeresen italozott, időnként azonban erősen ittas állapotba került, amit az élettársa nem tolerált.

A vádlott 2018. július 28-án, a déli órákban érkezett meg a közös családi házba, ahol az otthon tartózkodó sértett látta, hogy a férfi újra nagyon ittas. Ezt számon is kérte a vádlotton, majd közöttük hangos szóváltás alakult ki, a férfi durván szidalmazta az élettársát. A vádlott egy boros flakont vitt haza magával, és letette a konyhaasztalra, azt azonban a sértett felvette, és kivitte a kertbe azért, hogy megakadályozza a vádlott további italozását. Amikor visszatért a konyhába, a feldühödött vádlott az asztalról felkapta a konyhakést, és azzal egy hirtelen mozdulattal megvágta a sértett nyakának bal oldalát. Az asszony erősen vérzett, és ezt látva az otthon tartózkodó felnőtt korú gyermeke odaugrott a vádlotthoz, és megakadályozta őt a további bántalmazásban.

A sérülést követően rövid időn belül megtörtént a nő orvosi ellátása. A sértett a nyak bal oldalán 8 napon belül gyógyuló metszett sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, a szúrás erejére és a használt kés nagyságára, fennállt a reális esélye életveszélyes sérülés kialakulásának.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt konyhakést kobozza el.

Hozzászólások lezárva.