A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki budapesti és ceglédi bevásárlóközpontokban lopkodott.

A bűnügy gyanúsítottját, egy budapesti férfit 2018 decemberében különböző áruházakban elkövetett lopások miatt 1 év 8 hó fogházra ítélték, melynek végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A gyanúsított 2019. január 3-án délelőtt egy budapesti bevásárlóközpontba ment, ahol egy divatboltban egy pulóvert a táskájába rejtve próbált ellopni. A biztonsági őr azonban észrevette és feltartóztatta. A pulóvert visszavették tőle.

A férfi 2019. január 6-án délelőtt egy ceglédi bevásárlóközpontból egy okosórát és egy mobiltelefont lopott el. A biztonsági őr a kijáratnál megállította. A gyanúsított ekkor az okosórát átadta, a mobiltelefon elrejtette. Miután a kiérkező rendőrök őrizetbe vették a férfit, a Ceglédi Rendőrkapitányság fogdáján elhelyezett letétjében megtalálták az ellopott telefont.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban két nap alatt bíróság elé állította a lopás vétségével gyanúsított férfit. A Ceglédi Járásbíróság 2019. január 8-án 8 hónap fogházra ítélte a vádlottat, egyben elrendelte a korábban felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett.

Hozzászólások lezárva.