Az Esztergomi Járási Ügyészség kétrendbeli zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki életveszélyesen azért fenyegette meg a testvérét és annak férjét, mert a sógora feljelentése alapján indult eljárásban az ügyészség vádiratot nyújtott be a vádlott apjával szemben.

A sértett nő a vádlott testvére, a sértett férfi a vádlott sógora, aki más ügyben feljelentést tett a vádlott édesapja és testvérei ellen, ezért büntetőeljárás van ellenük folyamatban. Emiatt a vádlott, és a sértettek között rossz a viszony, a sértettek félnek a vádlottól, aki többször megfenyegette illetve bántalmazta őket. A sértett férfi feljelentése alapján a vádlott apja elleni büntetőeljárásban az ügyészség garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt vádat emelt, erről a vádlott tudomást szerzett.

A vádlott 2020. januárban megjelent a sértettek lábatlani otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott és félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg az ingatlanban tartózkodó sértetteket, hogy megöli, kivégzi, lemészárolja őket, ha az apjának valami baja lesz.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt összbüntetésként 2 év 4 hó szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozata kihirdetéséig tartsa fenn, továbbá őt végrehajtandó szabadságvesztésre, és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.