A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 36 éves büntetett előéletű kaszaperi férfi ellen, aki tavaly ősszel légpuskával lőtt egy mozgó autóra, ezzel a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A vádlott Magyarbánhegyes külterületén, a 4439-es út mentén egy telephelyen kacsákat nevelt. 2018. november 20-án este 9 óra körül észlelte, hogy egy személygépkocsi áll meg a telephelyhez vezető bekötőúton, ezért kocsiba ült és a másik autóhoz ment, mert tolvajoknak hitte a hívatlan látogatókat. A másik autóban egy fiatal pár ült, akik a lány apja előtt titkolták kapcsolatukat. A fiatal férfi a vádlott gépkocsijának érkezését észlelve attól tartott, hogy a lány apja ment utánuk, ezért tolatni kezdett. A vádlott az irányába tolató gépkocsit meg akarta állítani, ezért elővette a kocsijában tartott, lőfegyvernek nem minősülő légpuskát és azzal a menekülő kocsi irányába lőtt. Ettől megijedve a fiatal férfi nagy sebességgel elhajtott Magyarbánhegyes irányába, de a vádlott kocsijával üldözőbe vette őket. Végül átértek Medgyesegyházára, ahol a vádlott felhagyott az üldözéssel, ezt azonban a másik autó vezetője nem észlelte, továbbra is nagy sebességgel közlekedett, és egy kanyarban az úttestről lehaladva árokba hajtott. Az autóvezető és az utasa is 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Gyulai Járási Ügyészség a lövést leadó férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság a légfegyvert kobozza el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik.

Hozzászólások lezárva.