A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a mai napon elrendelte egy férfi letartóztatását, aki több mint öt éven keresztül abból élt, hogy prostitúciós tevékenységet folytató nőkkel tartatta el magát.

A gyanú szerint az elkövető 2013. év elejétől a 2018. augusztus 15. napján történt őrizetbe vételéig Tatabányán több nő prostitúciós tevékenységéhez nyújtott segítséget, majd a nők szolgáltatásának ellenértékét magához vette, és felélte. A férfi az egyik nőt veréssel fenyegetve arra kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzon, aki végül tőle elmenekült.  A gyanúsított másik két nő prostitúciós tevékenységét is segítette úgy, hogy a tulajdonát képező ingatlan használatát rendelkezésükre bocsátotta, továbbá őket gépkocsival a prostitúciós tevékenység végzésének helyszínére szállította.

A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, mert fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén az eljárás eredményességét veszélyeztetné, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a letartóztatást egy hónap időtartamra elrendelte.

A nyomozó hatóság kitartottság bűntette miatt folytatja a nyomozást.

 

Hozzászólások lezárva.