A Tatabányai Járási Ügyészség a közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben a letartóztatása elrendelését indítványozta annak a szír állampolgárságú férfinak, aki más nevére szóló, belga honosságú személyi igazolvánnyal utazott be az országba, és azt felhasználva kívánta elhagyni.

A gyanú szerint a férfi 2019. november végén  Athénban, ismeretlen személytől 500 euróért megvásárolt egy más nevére kiállított, belga honosságú személyi igazolványt. A gyanúsított Görögországból a más nevére kiállított személyazonosító okmányt felhasználva érkezett Magyarország területére, és  Németországba kívánt utazni.  A gyanúsított a megvásárolt személyi igazolványt 2019. december 1. napján, 9 óra 45 perckor a Budapestről, Münchenbe közlekedő vonaton, Tatabánya területén az őt igazoltató rendőrjárőrnek személyazonossága igazolásául átadta.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.