A Tatabányai Járási Ügyészség a kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását annak a férfinak a tekintetében, aki Oroszlányban marihuanával kereskedett.

Az elkövető 2019. április 10-én 18 óra 40 perc előtt Oroszlányban egy parkolóban alufóliába csomagolt kannabiszt adott át egy férfinak  60.000 Ft-ért. Ezt megelőzően a gyanúsított rendszeresen értékesített Oroszlány és Pusztavám területén kábítószert, marihuanát 2.000-2.500,- Ft/gramm áron.

Az egyik fogyasztó a 2019. április 10-t megelőző egy év alatt  havi 30-40 gramm marihuanát vásárolt a gyanúsítottól, összesen kb. 1.125.000,- Ft értékben. Másik két fogyasztó fél év alatt több alkalommal, összesen fejenként kb. 15.000,- Ft értékben vásárolt kábítószert a gyanúsítottól, e személyek előállításuk előtt gyanúsított lakóhelyén várakoztak éppen kábítószer vásárlási szándékkal.

A nyomozó hatóság a gyanúsított elfogásakor kábítószert tartalmazó zöld növényi törmeléket, illetve fehér port, valamint kábítószer termesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközöket (párásító rendszer, lámpák, mérlegek, simítózáras tasakok) foglalt le. A gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy elfogását megelőzően amfetamin és metamfetamin tartalmú anyagot szerzett meg és fogyasztott el.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2019. április 12-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás megnehezítésének veszélye továbbra is fennáll. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást 2019. augusztus 12-ig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.