A Tatabányai Járási Ügyészség a kétrendbeli kifosztás bűntette és a kétrendbeli lopás vétsége miatt indult bűnügyben indítványt tett annak a nőnek és férfinak a letartóztatása hosszabbítására, akik idős személyek értékeit vették el, kihasználva azok védekezésre korlátozott állapotát.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy az elkövetők a következő bűncselekményeket követték el:

Az elkövetők 2019. március 4. napján 13 óra után egy tatabányai üzletben a 86 éves sértetthez odamentek, a nő a sértett kezében tartott vászontáskából kivette a pénztárcáját, a benne lévő 11.500,- Ft készpénzzel.

A gyanúsítottak 2019. március 6. napján 15 óra körüli időpontban egy másik tatabányai üzletben odamentek a 70 éves sértetthez, akitől a nő a jobb kabátzsebéből kivette a pénztárcáját, a benne lévő 98.500,- Ft készpénzzel.

Az elkövetők 2019. március 08. napján 09 óra 30 perc körül egy következő tatabányai üzletben odamentek a sértetthez, akinek a figyelmetlenségét kihasználva a nő a bevásárló kocsira helyezett kézitáskából kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő 30.000,- Ft készpénzzel, bankkártyával és személyes iratokkal.

A nő és a férfi 2019. március 9. napján 10 óra körül egy negyedik tatabányai üzletben az egyik vásárlóhoz odamentek, és amikor a sértett a bevásárló kocsijától eltávolodott, a gyanúsítottak azt távolabb tolták, majd a nő a kocsiban lévő reklámtáskából kivette a a sértett pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, bankkártyákkal, együtt.

A nő cselekményei közben a férfi a biztonsági kamerákat figyelve testével igyekezett takarni a társát.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró 2019. március 12. napján rendelte el, majd  2019. június 12. napjáig meghosszabbította az elkövetők letartóztatását, mert fenn áll a  bizonyítás nehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye,  továbbá a gyanúsított nőt illetően az is megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Az ügyészség újabb indítványára a terheltek letartóztatását a bíróság három hónappal, azaz  2019. szeptember  12. napjáig hosszabbította  meg.

Hozzászólások lezárva.