A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két szerb férfinak, akiket szlovák jelzés alapján fogtak el, és akik a gyanú szerint engedély nélkül tartottak lőfegyvert, lőszert maguknál.

A szlovák hatóságok 2019 májusában körözést adtak ki egy Szlovákiában történt bankrablással összefüggésbe hozható gépkocsira. A magyar rendőrség a járművet Szegeden azonosította, 2019. június 5-én a kocsit ellenőrizte, majd a közelben megszálló, a gépkocsit használó, két szerb férfit őrizetbe vette. A férfiaknál tartott kutatás során két maroklőfegyver és tizenhárom éles lőszer került elő. A gépkocsira más autóhoz tartozó rendszámtáblát szereltek fel. A férfiaknál hamis horvát személyi igazolvány is volt.

A gyanú szerint a huszonegy és harminchárom éves férfiak hamis forgalmi rendszámmal ellátott kocsival közlekedtek Magyarországon, engedély nélkül tartottak maguknál lőfegyvert, lőszert, valamint hamis közokiratot.

A kettőtől tizenegy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt folyamatban lévő nyomozásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt indítványozta, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítást veszélyeztethetnék.

Az indítványokról a Szegedi Járási Bíróság a mai napon dönt.

A gyanúsítottak őrizetbe vételéről és a kutatásról készült rendőrségi videó az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kulfoldi-fegyveresek-rendorkezen

Hozzászólások lezárva.