A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves eleki fiú letartóztatását, aki szombaton délután, Eleken, egy Nemzeti Dohányboltot akart kirabolni.

A fiatalkorú gyanúsított 2018. szeptember 15. napján, kora délután, ittas állapotban bement az egyik eleki Nemzeti Dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy visszamegy a dohányboltba és kirabolja. Elment egy barátjához, elkérte tőle a kerékpárját, illetőleg a barátja lakásából magához vett egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú tompa élű kést, és visszament a bolthoz.

A dohánybolt melletti telekről a gyanúsított magához vett egy vascsövet is, amelyet végül nem vitt be az üzletbe. Nem sokkal 16 óra előtt egy fejére terített törülközővel lépett az üzlethelyiségbe és késsel a kezében az eladótól a kasszában lévő pénzt követelte. Az eladó felismerte a gyanúsítottat, megpróbálta lebeszélni, arra kérte, hogy ne csináljon hülyeséget, de a gyanúsított nem tágított, továbbra is a pénzt követelte, amikor pedig nem kapta meg, megpróbált benyúlni a kasszához. Ekkor a sértett megragadta a kezét, amit a gyanúsított gyorsan visszarántott és elmenekült az üzletből. A dohánybolt kasszájában a cselekmény elkövetésekor több, mint 1.300.000 forint készpénz volt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte. A letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben hajtják végre.

 

 

Hozzászólások lezárva.