A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen közlekedés biztonsága ellen, gondatlanságból elkövetett vétség miatt.

A vádlott 2018. szeptember hónap végén a kora délutáni órákban a tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Novajidrány település külterületén, azonban későn észlelte, hogy a vasúti félsorompó lezárt állapotú, és a fénysorompó piros jelzést ad.

A gépjármű motorháztető részével nekiütközött a fénysorompóhoz tartozó félsorompó rúdjának, ami az ütközés következtében letört. A nő megpróbálta a sorompórudat a helyére visszailleszteni, azonban ez nem sikerült, így a megrongált sorompót hátrahagyva, a helyszínről eltávozott.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa őt el a közúti járművezetéstől.

Hozzászólások lezárva.