A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 24 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2017. augusztus 3. napján, Kecskeméten arra vette rá testvérének a nevelt fiát, hogy az egyik ismerősétől lopjon el egy rollert.

A 24 éves vádlott és fiatalkorú unokaöccse 2017. augusztus 3. napján, Kiskunfélegyházáról Kecskemétre utaztak. Itt összetalálkoztak a fiatalkorú fiú egyik ismerősével, aki rollerrel volt. A vádlott unokaöccsének megtetszett a 100.000 forint értékű extrém roller, ezért elkérte azt kipróbálásra.

A vádlott tudta, hogy unokaöccse szeretne egy rollert, ezért rávette arra, hogy együtt lopják el az ismerős rollerét. A fiatalkorú fiú átadta a rollert a vádlottnak, míg ő a vádlott kerékpárjára ült fel. A sértett hiába kérte, nem adták vissza a rollert, hanem azzal távoztak a helyszínről.

A lopás után a fiú a rollert elrejtette a lakásában, azonban a rendőrök megtalálták és lefoglalták, így a kár megtérült. A vádlott a lopásra való rábíráskor tudta, hogy unokaöccse még fiatalkorú, így e tettével a fiatalkorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség a fiatalkorút lopás vétsége miatt megrovásban részesítette.

A többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső vádlott más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. Őt az ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettén kívül lopás vétségével is vádolja, és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.