A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a jelenleg 77 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egyetlen késszúrással megölte 52 éves fiát a Győrhöz közeli településen lévő otthonukban.

A vádirati tényállás szerint mind a vádlott, mind a sértett ittas állapotban voltak azon az őszi estén. A veszekedésük is erre volt visszavezethető: a hazaérkező elkövető számon kérte a fiát, hogy ígéretével ellentétben miért nem főzött vacsorát, miért italozott ehelyett.

A veszekedés tettlegességbe torkollott, a sértett megszorította édesapja kezét, aki kitépte azt a szorításból, majd a konyha melletti helyiségbe lépett és kenyérszeletelésbe kezdett. A fia ide is követte őt, ezért a vádlott egy hirtelen mozdulattal fia hasába szúrta a 24 cm pengehosszúságú kést.

A sértett a szúrástól azonnal összeesett, az elkövető pedig értesítette a mentőket.

A sértett néhány órával később a kórházban életét vesztette. Halálának oka vérvesztéses sokk volt, melyhez a belső szerveinek sérülése vezetett.

A vádlott bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja az eljárás folytatását. Vele szemben öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Hozzászólások lezárva.