A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett egy harmincnégy éves nő és egy huszonegy éves férfi letartóztatásának elrendelésére, mert a gyanú szerint Vámosmikolán megöltek egy közelükben lakó, hetvenhét éves idős asszonyt, akit azután házuk mögött elástak.

A gyanú szerint a harmincnégy éves, büntetett előéletű nő és a huszonegy éves férfi élettársként élt együtt Vámosmikolán egy romos házban. Őket többször segítette kisebb dolgokkal a közelükben lakó, hetvenhét éves, egyedül élő sértett.

Miután 2020. január 6-án a nő ellopta a sértett pénztárcáját és a hűtőjében tárolt élelmiszerét, az idős asszony közölte vele, ha nem adja azokat vissza neki, akkor feljelenti.

A feljelentéstől tartva a nő élettársa 2020. január 7-én áthívta a sértettet a házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcáját. Amikor a sértett átment hozzájuk együttesen bántalmazni kezdték, illetve késsel több alkalommal megsebezték. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. Ekkor a holttestet egy szemeteszsákba csomagolták és elásták az ingatlanuk hátsó részén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a nőt és a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat, mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenlétük az eljárás során más eszközzel nem biztosítható, illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követnének el.

Hozzászólások lezárva.