A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki azért szúrta meg vendéglátóját, mert a sértett nem engedte meg, hogy a nő ismerőse is a házában aludjon.

A sértett megengedte a vádlottnak, hogy a komárom-esztergom megyei településen lévő lakásában aludjon. A sértett és a vádlott között 2018. augusztus 18. napján az esti órákban vita alakult ki, mert sértett nem akarta megengedni, hogy a vádlott férfi ismerőse is a lakásban aludjon.

A vita során a nő a neki háttal álló sértettet egy 19 cm pengehosszúságú konyhakéssel háton szúrta. A vita és a dulakodás a vádlott és a sértett között ezután is folytatódott.

A helyszínre kiérkező rendőrök választották szét a sértettet és a vádlottat. Miközben a sértettet a rendőrök az utcán hallgatták meg, az utcára kiment a vádlott is, ott ököllel, egy alkalommal arcon ütötte a sértettet, amely után a nőt a rendőrök megbilincselték.

A szúrás következtében sértettnek 3 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, a szúrás alkalmas volt a mellüreg megnyitására is, alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására is.

A vádlott garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztésből 2017. március 12-én szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság négy év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.