A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a konyhafőnökkel szemben, aki a volt munkáltatója nevében több mint 12 millió forint értékben magának rendelt élelmiszert.

A férfi 2014 januárjától egy kft. alkalmazásában állt, mint konyhafőnök. A munkaszerződés alapján a vádlott több debreceni étteremben is dolgozhatott, illetőleg a feladata volt többek között az árubeszerzés és tárolás.

A vádlott munkaviszonya 2015 márciusában megszűnt, azonban ezt követően, 2016 augusztusáig a férfi a beszállító cég előtt azt a látszatot keltette, hogy továbbra is ő az étterem séfje. Ez idő alatt az étterem nevében, annak pecsétjével ellátott szállítólevélen adta le a megrendeléseket, de az árut már rendszeres haszonszerzésre törekedve maga szállította el a gazdasági társaság telephelyéről, és azzal sajátjaként rendelkezett. A fenti időszakban a vádlott összesen 48-szor adott le rendelést, az általa elvitt áru értéke meghaladta a 12 millió forintot.

A számlák nagy részét – több mint 7 millió forintot – a tévedésbe ejtett volt munkáltató folyamatosan kifizette a beszállító cégnek, a csalás észlelése után a szállítóleveleken szereplő kiadott áruk kapcsán pedig a beszállítót érte mintegy 5 millió forint kár.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen 2 rendbeli üzletszerűen, folytatólagosan, jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlott volt munkáltatója által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt, míg a beszállító gazdasági társaságot ért kárösszeg erejéig vele szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

Hozzászólások lezárva.