A bűnügy vádlottjai élettársak, Tatárszentgyörgyön laktak a folyamatos ápolásra szoruló lányukkal, a bűnügy sértettjével. A család szűkös anyagi körülmények között élt, fa tüzelésű kályhával fűtöttek.

2015 decemberében az esti órákban a sértett nekiment a kályhának, és kigyulladt a ruhája, II-III. fokú égési sérüléseket szenvedett el. A férfi egy vödör vízzel eloltotta a tüzet.

Közvetlenül a baleset után a sérülés kiterjedése és látványa egy laikus számára is nyilvánvalóvá kellett tegye, hogy a megégett személy gyors orvosi ellátásra szorul. Ennek ellenére a vádlottak úgy döntöttek, nem jelzik az esetet az orvosnak, sőt senkinek nem mondták el, nehogy a faluban rossz hírbe kerüljenek emiatt. Ehelyett a nő egy kenőccsel és étolajjal kenegette a sértett sebeit, valamint vizes ruhával borogatta azokat.

Mivel a sértett állapota nem javult, 2015 decemberében a család további tagjai értesítették az orvost, majd a lányt kórházba szállították. Ekkorra már az égési sebek begyulladtak, a sértett életveszélyes állapotba került, amit csak a szakszerű orvosi ellátás hárított el.

A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a szülőket.

Hozzászólások lezárva.