A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy negyvenhét éves veszprémi nővel szemben, aki annak érdekében, hogy a vele szemben jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetést ne tudják végrehajtani, meg akarta vesztegetni a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot végző és arról szakvéleményt adó orvost.

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását megelőzően a kormányhivatal pártfogó felügyelőjének foglalkozás-egészségügyi szakvéleményt kellett az elítéltről beszereznie.

A pártfogó felügyelő azután, hogy az elítélt foglalkoztatását az egyik veszprémi közintézmény mosodájában vállalták, a szakvéleményért megkereste a vizsgálatot végző egészségügyi szolgáltatót, és időpontot egyeztett a vádlott részére.

Az elkövető a vizsgálat előtt azonban felhívta a szolgáltató ügyvezetőjét, és kérte, hogy négyszemközt beszélhessen vele, majd 2017. november közepén meg is jelent az orvosi rendelőben. Közölte az orvossal, hogy foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra fogják küldeni, mert közérdekű munka büntetésre ítélték, de mindenképpen alkalmatlan minősítést szeretne kapni, és ezért egy borítékot tett az orvos asztalára.

Az orvos a borítékot visszaadta, a nőt pedig távozásra szólította fel, majd a történtekről értesítette a kormányhivatalt.

Hozzászólások lezárva.