A Veszprém Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves nő és holland állampolgárságú élettársa ellen.

A vádirat szerint a férfi 2016 elején elhatározta, hogy saját használatra, fájdalomcsillapítás céljából marihuánát termeszt az élettársával közösen használt csopaki házuk pincéjében. A vádlott a 2016 novemberéig terjedő időszakban összesen mintegy másfél kilogramm kiszárított, kábítószernek minősülő marihuánát állított elő.

A megtermelt kábítószer mennyisége a vádlott fogyasztásánál lényegesen nagyobb volt, ezért az élettársával közösen úgy döntöttek, hogy a marihuánát értékesítik.

A kábítószer eladása és a vevők felkutatása a nő feladata volt, míg az értékesítésre történő előkészítést a férfi végezte.

Az asszony első alkalommal 2016 nyarán ismerősi körben értékesített marihuánát, majd augusztusban, szeptemberben és novemberben további eladásokra került sor. A két vádlott így a 2016 nyara és november közepe közötti időszakban több mint egy kilogramm marihuánát adott el, s ennek révén mintegy 1,8 millió forintra tett szert.

A nyomozó hatóság a lakóhelyükön tartott szemle alkalmával további, közel 350 gramm, értékesítésre előkészített marihuánát foglalt le.

A Veszprém Megyei Főügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben.

Az ügy kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által közzétett felvételek az alábbi linken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-a-kabitoszer-kereskedo-videoval

Hozzászólások lezárva.