A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 52 éves pécsi férfivel szemben, aki apróhirdetésben megtévesztő módon tűzifát kínált eladásra, a vételárat egy összegben előre utaló áldozata azonban az ígért fát nem kapta meg és pénzének is bottal ütheti a nyomát.

 

Az 52 éves pécsi férfi ismeretlen női társával együtt elhatározta, hogy rendszeres haszon reményében úgy csal ki pénzt másoktól, hogy csalárd módon tűzifát kínál házhoz szállítással eladásra, cserébe a vételárat előre megfizetteti áldozataival. Ennek érdekében a férfi Szigetszentmiklóson bankszámlát nyitott, mert a vételárhoz átutalással tervezett hozzájutni. Természetesen a vádlottnak nem volt sem tűzifája, sem szállítójárműve, így nem is volt mit eladnia és leszállítania.

 

A vádlott Bács-Kiskun megye napilapjában tűzifa eladásról szóló hirdetést adott fel, amelyet megtekintve 2017. május 30-án egy szentkirályi férfi felhívta a megadott mobiltelefonszámot. A hívást nem a vádlott, hanem női társa fogadta, aki azt állította, hogy a fa egy Somogy megyei erdőgazdaság tulajdonát képezi és a rendelést követően a sértett lakcímére fogják kiszállítani. A szentkirályi férfi a telefonbeszélgetés során 10 m3 tűzifát rendelt meg, majd a megállapodásnak megfelelően a 165.000,- Ft összegű vételárat még aznap elutalta a nő által megadott bankszámlaszámra.

 

A sértett a tűzifát nem kapta meg és a hirdetésben megadott telefonszámon ezután senkit nem tudott elérni. Az által átutalt összeget a vádlott még aznap készpénzben felvette a bankszámlájáról. A sértett kérte kára megtérítését, ezért a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

A vádlott a csalást alig néhány hónappal azután követte el, hogy előző börtönbüntetéséből szabadult.

 

A büntetett előéletű, többszörös, különös visszaeső vádlottat az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.