Kilenc sértett nyilvános helyen történt bántalmazásával vádol a Győri Járási Ügyészség egy hajléktalan, győri fiatalembert. A cselekmények indítéka egyik esetben sem ismert.

A vádirati tényállás szerint a 30 éves férfi 2018 márciusa és júniusa között tizenhárom bűncselekményt valósított meg Győrben. Mise közben ordítozott és fenyegetőzött egy templomban, majd megütötte a sekrestyést. Előzetes szóváltás nélkül, az utcán, mellkason rúgott egy nőt, egy másik alkalommal hátba, és kétszer kézen rúgott egy másik nőt. Az utóbbi nő védelmére kelő házaspár nő tagját fülön és arcon ütötte, a férjet pedig kővel megdobta. A kórházban vicsorgott a betegekre és pengével vagdosta a haját, majd megtámadta a biztonsági őrt és több ütéssel eltörte az orrcsontját. Egy gyorsétterem előtt vicsorgott egy fiatal párra, majd megütötte, lefejelte a férfit. Ugyanitt egy másik alkalommal eszméletlenre vert egy másik férfit. Egy hajléktalan férfit véresre vert, majd a sértett segítségére siető másik férfi autójába úgy belerúgott, hogy a lökhárító eltört, valamint egy kővel megdobta az autót.

A vádlott a cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.