A Bajai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy 26 éves bácsalmási férfi ellen, aki 2019 májusában sógora cipőit viselve betört egy lakatlan bácsalmási házba és onnan játékgépet, rádiót és egyéb dolgokat lopott mintegy 138.000 forint értékben.

A 26 éves vádlott 2019. május elején elhatározta, hogy élettársának a lakóhelye mellett lévő lakatlan házba betör, hogy onnan különböző értékeket lopjon. Hogy elterelje magáról a gyanút, a lopás előtt a sógora cipőjét vette fel, aki nem tudott a vádlott terveiről.

A vádlott ezután átmászott a kerítésen, majd a melléképület bedeszkázott ablakát betörve bemászott a lakóépületbe. Innen egy játékgépet az ahhoz tartozó három játékkal, egy kisrádiót, egy gázpalackot és halkonzerveket lopott összesen mintegy 138.000 forint értékben.

A vádlott a gázpalackot és a műszaki cikkeket eladta, a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A sértett kérte a kár megtérítését.

A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat a járási ügyészség lopás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlott a börtönbüntetésből feltételes szabadságra se legyen bocsátható. Bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.