A Miskolci Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében, – négy nappal a bűncselekményt követően – garázdaság vétsége miatt állított bíróság elé egy 37 éves miskolci nőt.

A bíróság elé állításról készült ügyészi feljegyzés szerint, az ittas állapotban lévő vádlottal szemben 2019. július 6-án este, egy körömi dohánybolt előtti területen rendőri intézkedésre került sor, mert a nő az ott lévő ismerőseivel hangoskodott, veszekedett. A vádlott a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba az üvöltözést, miközben káromkodva szidalmazta ismerőseit, majd dühében a kezében lévő sörösüveget a közelben álló rendőrségi szolgálati gépjármű jobb hátsó kerekéhez vágta. Az üveg összetört, azonban a szolgálati gépjárműben kár nem keletkezett.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Miskolci Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet – mivel azt az ügyészség valamint a vádlott és védője is tudomásul vették – kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

Hozzászólások lezárva.