A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal szemben, aki több súlyos vagyon elleni bűncselekményt követett el Siófok környékén, így két idős embert is kirabolt.

A pénzszűkében lévő vádlott 2017 decemberében elhatározta, hogy rabolni fog, ezért magához vett egy konyhakést, és arcát eltakarva bekopogott az idős sértetthez. Miután a sértett ajtót nyitott, a vádlott nekiszegezte a kést és pénzt követelt tőle, mire a rémült asszony 1.500,-Ft-ot adott át a vádlottnak.

A vádlott úgy ítélete meg, hogy idős sértettektől könnyen tud pénzhez jutni, ezért bement egy másik idős asszony házába is. A 77 éves sértett éppen a pénzét rendezte a szobájában, amikor a vádlott benyitott hozzá. Az asszony megpróbált elmenekülni, de a vádlott kicsavarta a kezéből pénztárcáját, majd elfutott. A vádlott ekkor 7.000 forintot zsákmányolt.

A vádlott ezután Siófokon helyezkedett el, ahol 2018 áprilisában a közös szálláshelyükön kifosztotta az egyik alvó munkatársát, melynek során egy értékesebb mobiltelefont és készpénzt vett el tőle. A vádlott elfogása előtt még betört egy holland család nyaralójába is, ahonnan 224.000,-Ft. értékben különböző használati tárgyakat – így hifi berendezést, fúrógépet és egyéb szerszámokat – tulajdonított el.

A vádlottat végül a siófoki nyomozók 2018 júniusában fogták el, majd a Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyészének indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte.

Az ügyészség a jelenleg javítóintézetben fogva tartott vádlottal szemben – akinek 2 rendbeli minősített rablás, kifosztás és lopás bűntette miatt kell felelnie – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.