A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat két nő ellen, akik alkalmi partnerüket lopták meg, majd a lopott telefonnal készített szelfiképek buktatták le őket.  

A két nő 2017. szeptemberében Pécsett egy vendéglátóhelyen szórakozott, ahol olyan férfiakkal próbáltak ismerkedni, akik az általuk nyújtani kívánt szexuális szolgáltatásért fizetnek.

Az éjszaka során megismerkedtek az ittas állapotban lévő sértettel, akivel egy idő után a sértett lakására mentek. Itt továbbfolytatták az italozást, melynek során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

A két nő megállapodott abban, hogy a férfitől értékeket tulajdonítanak el, úgy, hogy egyikük a sértettel a lakás egyik szobájába vonul, míg a másik a lakást átkutatja és a talált értékeket magához veszi.

Ennek megfelelően az egyik nő hosszabb időre a sértettel az egyik szobába ment, míg másikuk a lakásban talált 1100 eurót, 80 000 forintot, ékszereket, valamint mobiltelefont magához vette.

Miután az értéktárgyakat és a készpénzt megszerezték, a két nő fáradtságra hivatkozással elhagyta a sértett lakását.

Hazaérkezésüket követően az egyik nő a telefont az élettársának adta a lopott pénzzel együtt, aki a telefonnal több szelfiképet is készített magáról, élettársáról, illetve a lopott pénzről.

Néhány nap múlva a telefont értékesítésre beadták egy kereskedésbe úgy, hogy a telefon memóriájából az általuk készített képeket nem törölték, mely a bukásukhoz vezetett.

A két nő összesen mintegy 600.000 forint lopási kárt okozott a sértettnek.

 

Hozzászólások lezárva.