A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol egy huszonöt éves nőt, aki az általa okozott balesetben elvesztette szüleit és életet adott gyermekének.

A vádirati tényállás szerint tavaly nyáron egy bolgár család autózott az M15 számú autóúton Rajka irányába, otthonuk, Németország felé tartva. Az autót vezető nő nyolc hónapos magzatával volt állapotos. Mellette foglalt helyet a férje, hátul pedig a szülei, akik között ült az egy éves gyermeke.

A vádlott az autóval Rajka közelében a záróvonal ellenére előzni kezdett egy előtte haladó buszt, melyen 57 személy utazott.

Az előzés során a nő észrevette, hogy szemből egy teherautó érkezik, ezért egy hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a saját forgalmi sávjába, az autóbusz elé, de az autó hátsó része nekiütközött a busz elejének. Az ütközéstől az autó a tetejére borult és azon többször átfordult, majd az út melletti füves területen állt meg. A pörgéstől kiestek az autóból a hátsó ülésen utazók: a nő szülei, akik biztonsági övüket nem használták, valamint a vádlott egy éves gyermeke, aki be volt csatolva.

A terhelt szüleinek a balesetben olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Súlyosan sérült továbbá a vádlott egy éves gyermeke is, aki csonttöréses sérüléseket, tüdőzúzódást szenvedett. A vádlott férjének zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

Az autót vezető nőnek a balesetben zúzódott a koponyája, több csontja eltört, belső sérülései keletkeztek, aminek következtében a helyszínen – császármetszéssel – világra hozta a gyermekét.

A vádiratban szereplő bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség indítványára a bíróság várhatóan a vádlott távollétében fog ítéletet hozni.

Hozzászólások lezárva.