A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 44 éves tiszaszigeti férfit, akinek a csólyospálosi tanyáján betörés miatt helyszínelő rendőrök a pincében 30 tő kendert, továbbá kannabisz termesztéséhez használt műszaki eszközöket találtak.

A 44 éves tiszaszigeti férfi 2018 őszén csólyospálosi tanyájának pincéjében saját fogyasztásra kannabisz termesztésébe kezdett. Az interneten rendelt magvakat cserépbe ültette, a megfelelő növekedés érdekében a helyiséget szellőzőberendezéssel, világítással látta el, majd amikor a növények kifejlődtek, azokat dugványozással szaporította. A vádlott a növényekről a leveleket, ágvégződéseket leszedte, megszárította, abból rendszeresen fogyasztott, a megmaradt marihuánát pedig a tiszaszigeti lakásán tartotta.

A férfi ezen tevékenységére 2019. február 2-án, a tanyáján történt betörés miatti helyszínelés során derült fény. A kiérkező rendőrök ugyanis a pinceablakon betekintve észlelték az ültetvényt. 30 tő kendert, továbbá magvakat, műszaki és villamossági eszközöket foglaltak le, de a férfi tiszaszigeti lakásán is találtak a növényi maradványokból. A lefoglalt szárított növényi ágvégződések kábítószer tartalma a csekély mennyiség felső határa háromszorosának, míg a kendertövek a hatszorosának felelnek meg, de összességében sem érik el a jelentős mennyiség alsó határát.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit az ügyészség termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt a gyanúsítotti kihallgatásától számított 30 napon belül, 2019. május 24-én bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfit bűnösnek mondta ki és 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a kihirdetéskor jogerős lett.

Hozzászólások lezárva.