Az 54 éves férfi a vád szerint tavaly júniusban egy XIII. kerületi lakásban egy vita hevében mellkason szúrta testvérét.

A vádirat szerint a két testvér ugyanabban a XIII. kerületi társasházban élt, és gyakran találkoztak, jellemzően a sértett látogatta meg a vádlottat.

Mindkét férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, emiatt gyakoriak voltak közöttük a szóváltások, konfliktusok, és ezek alkalmával előfordult olyan is, hogy a vádlott bántalmazta a testvérét.

A sértett 2016. június 07-én este is átment a vádlott lakásába, ahol együtt italoztak, majd ez alkalommal is összevesztek. A vádlott a szóváltás során a testvérére támadt, dulakodott vele, majd felvett egy kést, és azzal egy alkalommal, nagy erővel mellkason szúrta.

A vádlott ezt követően kiment a folyosóra, és ott az egyik szomszédját kérte meg arra, hogy hívja ki a mentőket, mivel megszúrta a testvérét. A kiérkező mentők azonban már nem tudták megmenteni a férfi életét.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

 

Hozzászólások lezárva.