A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a budapesti férfinak a letartóztatását, aki 386 tő kannabiszt termesztett egy budapesti ingatlanban.

A gyanú szerint a férfi a 2019. szeptember 10. napján tartott rendőrségi akciót megelőzően Budapesten egy bérelt pincében kialakított egy kannabisz termesztésére alkalmas zárt helyiséget, ennek érdekében többek között szellőztető rendszerrel látta el az ingatlant. Az ültetvény szüretelés előtt állt, amikor is a rendőség azt felderítette és a 386 tő kannabiszt lefoglalta. Ezeken túlmenően megállapítható volt az is, hogy a férfi az előállítását megelőzően kábítószert fogyasztott, többek között kannabiszt, illetőleg kokaint is.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.