A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség áruházi rongálás miatt állított bíróság elé egy házi őrizetben lévő férfit

Az elkövető egy másik, ellene folyó ügyben korábban előzetes letartóztatásban volt. A cselekménye elkövetése idején már csak házi őrizetben kellett volna tartózkodnia Salgótarjánban.

A férfi azonban a házi őrizettel nem volt megelégedve, szeretett volna visszakerülni a börtönbe, ezért szeptember 19-én hajnalban elment az egyik salgótarjáni áruházhoz, az épület előtti betonozott részbe épített oszlopok közül kettőt a helyéről kirángatott, majd azokkal négy bejárati ajtó biztonsági üvegét és egy további biztonsági üvegpanelt szándékosan betörte.

A rongálással a férfi összesen mintegy 870.000 forint kárt okozott az áruháznak.

A gyorsított eljárásban tartott tárgyalás idejére a másik ügyében már újra előzetes letartóztatásba helyezett férfit – mint többszörös visszaesőt – a Salgótarjáni Járásbíróság bűnösnek mondta ki rongálás bűntettében, 2 év 10 hónapi fegyházbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül pedig 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Előélete miatt a bíróság kizárta őt a feltételes szabadság kedvezményéből továbbá kötelezte a rongálással okozott kár megfizetésére is.

Hozzászólások lezárva.