Magukat vízvezeték szerelőnek adták ki, így loptak el értékeket, azonban egyikük meg is ütötte a sértettet; elsőfokon mindkettőjüket börtönbüntetésre ítélték.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 31 és egy 32 éves férfi, valamint további kettő, nem azonosítható társuk megállapodtak abban, hogy trükkös lopás módszerével fognak értékekhez jutni. Elhatározták, hogy magukat vízvezeték szerelőnek adják ki, és így elterelik a sértett figyelmét. 2015. július 31-én, a reggel az V. kerület, Zoltán utcában a két vádlott és egyik társuk becsengettek egy lakásba. A három férfi vízvezeték szerelőnek adta ki magát, és azt mondták az ajtót nyitó nőnek, hogy a házban csőtörés van, ezért ellenőrizniük kell a víznyomást.  Negyedik társuk a közlekedéshez használt gépkocsiban várakozott. A 32 éves férfi és ismeretlenül maradt társa a lakásban a lakó figyelmét elterelték, amelyet kihasználva a fiatalabb vádlott megtalálta és elvette a sértett készpénzét, illetve ékszeres dobozát.

Mivel a sértett észlelte a nappaliból kijövő tolvajt, felszólította, hogy tegye le a nála lévő dobozt, majd segítségért kiabált és elállta az útját. Ekkor a terhelt az ékszerek megtartása érdekében a dobozzal megütötte a nőt – aki ettől összeesett –, majd társaival elmenekült.

A BRFK V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói két hónapon belül azonosították a két férfit, akiket elfogtak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 31 éves férfi ellen rablás bűntette, társa ellen bűnsegédként elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottakat váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és a fiatalabbat, mint különös visszaesőt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, valamint 500.000,- Ft pénzbüntetésre, társát 1 év 1 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség vagyonelkobzás alkalmazása érdekében mindkét vádlott terhére fellebbezést jelentett be.

A Rendőrség által az elfogásról korábban közzétett közlemény és videó az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/vizvezetek-szerelonek-adtak-ki-magukat

Hozzászólások lezárva.