Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2016. szeptember 20-án átadta a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új épületét.

Az átadó ünnepségen a legfőbb ügyész kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős erőfeszítések történtek az ügyészségi munkakörülmények javítására, amely elengedhetetlen feltétele a szakmai színvonal magas szinten tartásának, illetve emelésének.

A négyszintes épületben 1330 m2-en 40 irodát, tömbösített irattárat és egyéb kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. Az épülethez tartozó zárt udvarban 15 db parkoló biztosított. Az irodaház átadásával megszűnik az ügyészek eddigi zsúfolt, a munkavégzést is nehezítő elhelyezése.

A székház működtetése energiatudatos és környezetbarát, a hagyományos irodaházakhoz viszonyított energiaigénye mindössze 25%. Az épület akadálymentesített és adottak a biztonságos működés feltételei is.

A szolnoki építészek által tervezett irodaházat a kivitelező másfél év alatt építette fel.  A beruházás 574 millió forintba került. Az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség illetékességi területén két rendőrkapitányság működik.  Az ügyészségen 25 ügyész, 3 alügyész, 3 fogalmazó és 20 adminisztratív munkatárs dolgozik.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a legfőbb ügyész birtokba adta az új épületet a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség dolgozóinak. Az ünnepségen jelen voltak az utca névadójának, a Szolnoki Királyi Ügyészség egykori elnökének, dr. Kronberg Jánosnak a leszármazói is.

Szolnok, 2016. szeptember 20.

Dr. Varga Árpád

főügyész

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Főügyészség sajtóközleménye

_z2a0772_z2a0949_z2a0873

 

Hozzászólások lezárva.