A Szekszárdi Járási Ügyészség szombaton benyújtott indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap egy hónapra elrendelte annak a szekszárdi férfinak a letartóztatását, aki a legutóbbi fegyházbüntetésének végrehajtására kapott halasztás időtartama alatt újabb öt bűncselekményt követett el.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2019 októberében egy szekszárdi drogériából lopott kozmetikumokat, decemberben ittasan, vezetői engedély nélkül vezetett, majd 2020 februárjában kettő alkalommal Bátaszéken, egy további esetben pedig ismét Szekszárdon tulajdonított el értékeket. Mindezeken túl a vezetése során vele szemben intézkedő rendőröknek egy ismerőse személyes adatait diktálta be azért, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

A nyomozó hatóság három rendbeli lopás vétsége, valamint lopás bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és hamis vád vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság 2020. február 13. napján vette őrizetbe a gyanúsítottat, akit legutóbb 2019 decemberében – szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – különös és többszörös visszaesőként jogerősen két év egy hó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A terhelt a megalapozott gyanúval érintett újabb cselekményeit a szabadságvesztés végrehajtására engedélyezett három hónap halasztás tartama alatt követte el.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye fokozottan fennáll.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája – minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat – 2020. március 16. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.