Időskorúakat károsított meg kitalált történetekkel; a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt a férfi ellen és fegyházbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint a vádlott – egy negyvenkét éves férfi – 2018 júniusa és 2019 márciusa között, több kerületben, főleg Budán időskorúakhoz jutott be megtévesztéssel, különböző valótlan személyazonosságokat és megjelenési okokat kitalálva. A férfi magát ügyvédnek, kárfelmérő vagy közös költséget behajtó önkormányzati dolgozónak, egy alkalommal a sértett háziorvosa rokonának adta ki. A férfi a hamis történetekkel pénzt csalt ki az időskorúaktól vagy a figyelmüket elterelve értékeket – készpénzt, ékszert, pénztárcát, bankkártyát – tulajdonított el otthonaikból. A férfi többször vett vagy kísérelt meg pénzt felvenni a megszerzett bankkártyákkal. A rendőrség a ,,trükkös tolvajt” 2019. március végére azonosította és elfogta.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészég a férfi mint többszörös visszaeső ellen több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, csalás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádlott letartóztatásban van.

A Fővárosi Főügyészség felhívja az időskorúak figyelmét, hogy mindig kérjenek igazolványt a náluk megjelenő és ügyintézésre hivatkozó személyektől. Előzetes egyeztetés nélkül lehetőleg ne fogadjanak másokat, illetve az idegenek beengedése előtt akár telefonon (pl. az önkormányzat felhívásával) is ellenőrizzék a megjelenőket.

Hozzászólások lezárva.