A Szekszárdi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy porcelántermékeket gyártó cég vezetője ellen.

A vádlott 2014. március 7-e óta látta el a cégvezetői tisztséget, feladata – a vezető tisztségviselő rendelkezései alapján – a társaság folyamatos működésének irányítása volt. Pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélküli be- és kilépési lehetősége volt, valamint a raktárak és kapuk kulcsaival is rendelkezett. Ezt kihasználva, cégvezetői kötelezettségeit megszegve 2016. április 26-ig összesen több, mint 11 millió forint értékű porcelán terméket tulajdonított el.

Az eltulajdonított porcelánok egy részét a vádlott a gyár különböző részein önkényesen vette magához, majd onnan ellenőrizetlen módon kijuttatta. Ezeket a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén lefoglalta. A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, majd a rajtuk szereplő termékeket egy olyan raktárba vitette, amihez kulcsa volt, onnan pedig gépkocsiba pakolva az üzem területéről kivitte.

Ezek mellett a vádlott egy budapesti épület tetőrekonstrukciójával kapcsolatban a zrt.-től megrendelt mázas tetőcserepek illetve kerámiatermékek minőségét tanúsító teljesítmény nyilatkozatot valótlan tartalommal adta ki.

A vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül börtön fokozatú szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását, mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától való eltiltást, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre történő eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a járásbíróságnál.

Hozzászólások lezárva.