A Tolna Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 48 éves nő és 19 éves lánya ellen.

A vádirati tényállás szerint a vádbeli eseményeket megelőzően néhány évvel a 19 éves fiatal nő kapcsolata az édesapjával, azaz a sértettel, konkrét eseményre vissza nem vezethető okból fokozatosan megromlott. Emiatt a sértett azokban az időszakokban, amikor a lánya otthon tartózkodott, átmenetileg el is költözött otthonról.

2018. szeptember 18-án este fél 9 körül azonban a sértett felesége és a lányuk azzal hívták haza a sértettet a bölcskei családi házukba, hogy békülni szeretnének vele. A sértett az előzmények miatt a hívást igen furcsának találta, emiatt fiát is értesítette.

A vádlottak közölték a házba lépő sértettel, hogy meglepetésük van számára, majd a felesége hátulról befogta a sértett szemeit, lánya pedig egy hegyes késsel nyakon szúrta, majd a védekezni próbáló sértettet darázsirtó spray-vel arcon is fújta. Amikor a sértett ki akart menekülni a házból, felesége egy odakészített gumikalapáccsal két alkalommal hátulról fejbe ütötte. Ezután a sértett több utcán át futva menekült, miközben a lánya üldözte, felesége pedig autóval hajtott utánuk, és lányuk mellett elhaladva fékezés nélkül hátulról elütötte a férfit, aki ettől a motorháztetőre, majd a szélvédőre csapódott, végül az út menti árokba esett. A vádlottak a helyszínt azonnal elhagyták anélkül, hogy a sértett állapotáról meggyőződtek volna.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett. Mivel a nyakonszúrásnál a kés igen közel haladt el a nyaki verőér mellett, így a halálos eredmény elmaradása csupán a véletlenen múlott.

A vádirat szerint a vádlottak a bűncselekményt társtettesekként valósították meg. Az ügyészség velük szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltásukat szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.

Hozzászólások lezárva.