A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 35 éves kazári lakos ellen, aki tavaly nyár végén feltört egy parkoló buszt, majd azzal ittas állapotban haza közlekedett.

A büntetett előéletű férfi 2018. augusztus 27-én – italozást követően – éjjel fél 2 körül Mátraszelén meglátta az út mellett parkoló helyközi autóbuszt. A busz első ajtajának üvegét egy zsalukővel szándékosan betörte, majd az autóbuszba behatolt, azért, hogy azzal a Mátraszeléről Kazárra menjen.

A vezetőfülkébe bejutva a váltópénzt tartalmazó pénztároló kasszából 1.500,-  Ft értékű fém aprópénzt eltulajdonított, ezt követően a gépjárműben hagyott indítókulccsal az autóbuszt beindította és ittas állapotban elindult Kazár irányába.

A buszt 6 kilométeren át közúton vezette, végül mintegy fél óra után az őt üldöző rendőrjárőr gépjárművének jelzésére Kazáron állt csak meg. A cselekményt követően elvégzett véralkohol vizsgálat nála súlyos fokú ittasságot mutatott ki.

A vádlottól lefoglalták a buszból eltulajdonított váltópénzt, a busztársaságnak okozott 234.000 Ft rongálási kár azonban jelenleg is fennáll.

Az ügyészség a különös visszaeső férfivel szemben jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, rongálás és lopás miatt emelt vádat.

A vádlott cselekményét a korábbi szabadságvesztéséből feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el. Vele szemben ezért halmazati büntetésként börtönbüntetés és közügyektől eltiltás az ügyészi indítvány, azzal hogy a jelen büntetésből feltételes szabadságra sem bocsátható, és a korábbi büntetését is le kell töltenie.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

Hozzászólások lezárva.