A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik 2016 októberében Szegeden marihuánát adtak – vettek.

A vádirat szerint a szegedi férfi mintegy 140 gramm marihuánát kívánt eladni lakásán a szolnoki vevőnek. A vevő 2016.október 21-én hajnalban felkereste az eladót, részére 329.000,- Ft-ot adott át vételárként, amelyért a marihuánát az eladó a részére átadta. A vevő kábítószer fogyasztó volt, saját maga részére vásárolta meg a kábítószert. Az eladó nem fogyasztott kábítószert, célja az volt, hogy a kábítószer eladásából bevételhez jusson.

A vevő a marihuánát táskájába, majd a táskát a gépkocsijába rejtette. Néhány perccel később a rendőrség a vevőt az eladó szegedi lakása előtt igazoltatta, és a kábítószert a gépkocsiban megtalálta. A vételárként átadott pénzt az eladó lakásán a rendőrség lefoglalta. A marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 20 gramm volt, ami több, mint háromszorosával haladta meg a csekély mennyiség alsó határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az eladót kábítószer kereskedelem bűntettével, a vevőt pedig kábítószer birtoklása bűntettével vádolja. Az ügyészség az eladóval szemben a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a vételárként átadott pénzösszeg elkobzását, a vevővel szemben az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.