A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség nemzetközi együttműködés eredményeként vádat emelt az ellen a Magyarországon elfogott pár, és az őket segítő személyszállítással foglalkozó vállalkozó ellen, akik éveken keresztül zsákmányoltak ki prostitúcióból élő fiatal magyar nőket.

A páros női tagja kezdetben maga is prostitúcióból élt, majd meglátva a prostitúciós munkát végző nők kihasználásában rejlő üzleti lehetőséget 2013-ban élettársával megbeszélte, hogy a nő ismeretségi köréből Magyarországon toboroz külföldi munkavégzésre a lányokat, míg a férfi a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket különböző nyugat-európai országokba – Svájcba, Ausztriába, Németországba és Belgiumba – szállítja, majd ott velük prostitúciós munkát végeztet, az általuk megkeresett pénzből pedig részesednek. Évekig ezt az életvitelt folytatták, prostitúciót folytató nőkkel kitartatták magukat.

2016 októberében egy svájci állampolgárral szövetkezve egy olyan – a nők kizsákmányolásán alapuló – bűnszervezetet hoztak létre, ahol a feladatokat egymás között megosztották, és a részesedést előre megbeszélték. A Magyarországon bíróság elé állított pár feladata továbbra is az volt, hogy magas kereseti lehetőség ígéretével szexmunkára vállalkozó nőket toborozzanak, majd őket részben a személyszállítással foglalkozó társuk segítségével Svájcba szállítsák. A svájci férfi lakásában működő bordélyházban szállásolták el a nőket, és a bűnszervezet férfi tagjai szállították őket kuncsaftokhoz, míg az egyik Svájcban élő magyar nő tanította be a lányokat, közölte velük, hogy milyen szolgáltatást várnak el tőlük.

A nőknek a keresetük 50 %-át át kellett adniuk a bűnszervezet tagjainak, ezen túlmenően a szállásért, a szexhirdetésekért, az ügyfelekhez történő szállításért is külön kellett fizetniük, ily módon csupán keresetük töredék részével rendelkezhettek szabadon.

Az EUROJUST segítségével megvalósuló svájci-magyar együttműködés eredményeként a bűnszervezet három tagja Magyarországon, másik három tagja pedig Svájcban áll bíróság elé.

A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével és kitartottság bűntettével vádolt személyekre a főügyészség a legsúlyosabb – fegyház – büntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a kizsákmányolt nőktől elvett több millió forint összegre a bíróság vagyonelkobzást is rendeljen el.

Az elfogásról készült videó és fotók a rendőrség honlapján az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/svajcban-futtattak-lanyokat

Hozzászólások lezárva.