Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja az ügyészség azt a húszéves férfit, aki tavaly decemberben konyhakéssel támadt egy mátészalkai taxisra, akitől 83.000,- forintot szerzett meg.

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádirata szerint a húsz éves, fábiánházi férfi a rokonaival tavaly december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd taxival mentek haza hajnalban Fábiánházára. Ezután a férfi elhatározta, hogy az idős taxis pénzét erőszakkal meg fogja szerezni, ezért másnap, éjfél körül, telefonon felhívta a sértettet, és arra kérte, hogy Fábiánházáról a taxijával vigye be a mátészalkai kórházba. A vádlott valójában nem is akart a kórházba eljutni, csupán így csalta ki a taxist Fábiánházára. A sértett elvállalta a fuvart, de elővigyázatosságból azt kérte a vádlottól, hogy az utcán várja a taxit.

A vádlott a lakásában magához vett egy konyhakést, sötét ruhákba öltözött, az arcát egy sállal takarta el, a fejére pedig kapucnit húzott, majd így várakozott a helyi sportpálya mellett, egy kihalt útszakaszon. Ahogy megérkezett gépkocsijával a sértett, a vádlott hátulról odament a járműhöz, a vezető felőli ajtót kinyitotta, és rögtön késsel támadt a sértettre, miközben követelte a pénz átadását.  A vádlott a konyhakéssel a levegőben hadonászott és több alkalommal is a sértett felé szúrt. Az erőszak és a fenyegetés hatására a sértett lehajolt, miközben a vádlott a taxi 83.000,- forintos bevételét magához vette. Ezután a vádlott hazament, a kést és az üres pénztárcát a cserépkályhában elégette, a papírpénzt pedig a szennyestartóban rejtette el.

A rendőrök még aznap éjjel a lakásán elfogták a vádlottat, aki azóta előzetes letartóztatásban van.

Az öttől – tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rablás miatt az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság ítélje a vádlottat fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Hozzászólások lezárva.