A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly nyáron próbált meg kereskedelmi mennyiségű potenciafokozót Magyarországra csempészni.

A vádlott 2017. július 19. napján röviddel éjfélt követően jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevél ellenőrzést követően vámvizsgálatra jelentkezett, ahol a szerb nyelven feltett kérdésre nem jelentett be vámköteles árut. Az eljáró pénzügyőr a tételes vámvizsgálat mellett döntött, amelynek során a gépkocsi kesztyűtartójában, üléstámlája mögött, az ülés alatti gyári tárolóban, a rakterekben található különféle csomagokban, illetőleg a vádlott zsebében 25 doboz potenciafokozó készítményt találtak meg és foglaltak le. A 25 doboz gyógyszernek minősülő készítmény dobozonként hét csomagot tartalmazott.

A vádlott által becsempészni szándékozott készítmény hatóanyagát figyelembe véve gyógyszernek minősül, amely Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik, legális kiskereskedelmi forgalomban nem kapható. A gyógyszer a személyes szükséglet kielégítésére szolgáló mennyiséget meghaladja, hasonló terméket kizárólag csak az arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatott volna be ilyen mennyiségben. A vádirat szerint a vádlott Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben hozott be az ország területére.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.