A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 27 kg marihuánát próbált Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly augusztusban átalakította a tulajdonát képező személygépkocsit oly módon, hogy az utastérben levő ülések alatt a lábtér padlózata megemelésre került, így létrejött egy közel 77 liter űrtartalmú rejtekhely. A fenti átalakítást követően vádlott 2017. augusztus 14. napján Szerbiából Koszovóba utazott, ahol ismeretlenül maradt társai a gépkocsiban 29 csomag marihuánát rejtettek el a korábban kialakított rejtekhelyre.

Vádlott ezt követően másnap 10 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke-Autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett gépkocsival. Az elsődleges vámvizsgálat keretében a vádlott nemleges nyilatkozatot tett, melyet követően tételes vizsgálatot rendeltek el. A tételes vizsgálat során felfedezték a duplázott padlólemezt, illetőleg az alatta elrejtett 29 csomag, mindösszesen 27 kg kannabiszt tartalmazó növényi törmeléket.

A kannabisz a vonatkozó jogszabályok szerint kábítószernek minősül, melynek mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak közel kétszerese.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.