A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a jogerősen elítélt férfivel szemben, aki tavaly májusban szúrta szemen elítélt-társát a büntetés-végrehajtási intézetben.

A vádirat szerint a vádlott 2017. május 24-én, a délutáni órákban, zárkájában tartózkodott, amikor a sértett a zárkaajtó nyitott betekintő nyílásán benézett. A nyíláson keresztül beszéltek egymással, majd a vádlott a zárkában lévő, műanyaggal bevont, fémből készült felmosónyéllel a nyíláson keresztül a sértettet szemen szúrta. A szúrás miatt a sértett bal szeme olyan súlyosan megsérült, hogy a szemgolyót el kellett távolítani. A sérülés mintegy egy hónapon belül gyógyult azzal, hogy a szem elvesztése, illetőleg műtéti eltávolítása maradandó fogyatékosságnak minősül.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amelyet figyelemmel korábbi elítéléseire is, erőszakos és többszörös visszaesőként követett el.

A vádemeléskor is jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.