A Veszprém Megyei Főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2018. szeptember 27-én este a Várpalota melletti szőlőhegyben egy édesanya és kétéves gyermeke életét oltotta ki.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető 2018 tavaszán, munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb sértettet, akinek az élettársi kapcsolata a vádlottal kialakuló kötelék miatt megszakadt, az élettársával közös, kétéves gyermekét azonban továbbra is maga nevelte. A vádlott júliusban a sértettekhez költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük.

A sértett a vádlott viselkedése, köztük a gyermekkel szembeni féltékenysége miatt azonban megbánta a döntését, és 2018. szeptember közepén közölte a férfival, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt a volt élettársához költözött.  A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, de közeledését a nő visszautasította. A sértett végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, a vádlott elbúcsúzzon tőle.

A férfi ilyen előzmények után 2018. szeptember 27-én, késő délután érkezett a házhoz. Ott-tartózkodása során a sértett fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a sértett nyakát, és azt a védekezése ellenére addig szorította, amíg a nő teste elernyedt, és fulladás miatt meghalt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A vádlott a gyermeket megragadta, a gyerekszobába vitte, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta. A kisgyermek vérzéses sokk következtében az életét vesztette.

A vádlott ezek után, hogy cselekményét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

Hozzászólások lezárva.